Vera Rubicon

Vera Rubicon

Skriver om verdens tøffeste Leon!

...og vår situasjon med Jacobsen syndrom, Paris-Trousseau syndrom, Cerebral Parese, hjerneblødning og det å være mamma til et funksjonshemmet barn.

Prosjekt baby

Prosjekt babyPosted by Vera Rubicon Thu, February 24, 2011 09:30:58
Vi har bestemt oss for å gå inn for å lage et barn til. Vi ønsker så gjerne at Leon skal få vokse opp med søsken, og vi har så mye å gi til flere barn. Jeg ønsker meg et hjem fylt opp av barnestemmer, latter og lek.

Det er ingen selvfølge å klare å lage barn, vi har fått det til en gang og vi fikk verdens herligste Leon!

Vår erfaring hittil er at det ser ut til å bli litt vanskelig å bli gravid igjen, uten at vi har gått så veldig inn for det, men latt det være opp til skjebnen.

Problemet ligger hos meg og istedenfor å gå med dette vonde gjemt inni meg, så har jeg bestemt meg for å dele det med andre. Det er ingen hemmelighet at det til tider kan være vanskelig å bli gravid og det er heller ikke uvanlig at det kan gå galt under graviditeten.

Opp igjennom årene har jeg vært gravid 5 ganger og bare en av graviditetene resulterte i en baby. Noe har vært galt hver eneste gang, for ikke å snakke om da jeg var gravid med Leon. Heldigvis var Leon fast bestemt på å komme til denne verden og klorte seg fast til livet. Han skulle overleve!

For omtrent ett år siden ble jeg gravid igjen, men det fant jeg ikke ut før jeg en morgen våknet med sterke smerter i underlivet. Vi hastet avgårde til legen som kunne konstatere at jeg var gravid og fosteret hadde festet seg i egglederen. Jeg ble sendt avgårde i en ambulanse til Ahus og jeg ble operert umiddelbart. Hvis et foster blir liggende for lenge i egglederen og vokser der, vil egglederen tilslutt sprenges og man kan få alvorlige indre blødninger. Det er vanlig å fjerne egglederen ved et sånt tilfelle, men jeg ba på mine knær om å få beholde den. Jeg forklarte kirurgen at jeg har bare en eggstokk, da den andre ble fjernet for omkring 10 år siden. Jeg hadde fått en tvillingcyste på eggstokken som var 8 cm i diameter, og denne hadde ødelagt eggstokken.

Kirurgen skulle gjøre hva han kunne for å redde egglederen og det ble til at han klarte å "melke ut" fosteret og bevare egglederen. Det ble ikke noe baby denne gangen heller, og som han forklarte meg, var at når det først har lagt seg et foster i egglederen, så har det blitt dannet en "seng" der som det lett kan feste seg et nytt befruktet egg igjen. Jeg håper for gudskyld at det ikke gjør det!

Et annet tema er at jeg har veldig sjeldne menstruasjoner. I 2010 hadde jeg mensen 4 ganger og det sier seg selv at det ikke er så lett å legge til rette for når jeg er fruktbar. Jeg har vært til utredning der det kunne konstateres at jeg hadde egg i eggstokken, men de ble sjeldent sluppet.

Også er jeg visst nok litt for tykk også. Det har jeg fått høre hver gang jeg har vært til utredning. "Hvis du bare kan slanke deg, så vil du nok bli gravid." -Legene har nok rett og jeg skal gjøre alt jeg kan for å komme meg i bedre form!

Det kan ta lang tid før jeg blir gravid på nytt og jeg er fullstendig klar over at jeg kan bli skuffet og lei meg igjen. Men jeg gir ikke opp, selv om livet har en tendens til å fike til meg i ansiktet rett som det er!

  • Comments(1)//blog.verarubicon.com/#post254