Vera Rubicon

Vera Rubicon

Skriver om verdens tøffeste Leon!

...og vår situasjon med Jacobsen syndrom, Paris-Trousseau syndrom, Cerebral Parese, hjerneblødning og det å være mamma til et funksjonshemmet barn.

10 uker

Prosjekt babyPosted by Vera Rubicon Tue, July 05, 2011 07:50:47
I går var jeg på den første konsultasjonen på Rikshospitalet. Vi så fosteret på ultralyd, men ettersom jeg kun er 10 uker på vei, så var det ikke så mye å kontrollere ennå. Hjertet slår og fosteret ble målt til å være 3,2 cm. Det vil si at min beregning om at jeg er i tiende svangerskapsuke er korrekt.

Vi diskuterte i hvilken grad jeg kommer til å bli fulgt opp nå og ettersom det ikke er en genetisk sammenheng med Jacobsen syndrom, så kommer vi ikke til å ta prøver av morkaken. Det er også en risiko for å abortere ved en slik undersøkelse, så det vil vi ihvertfall unngå.
Det vil derimot bli undersøkt om fosteret har andre avvik ved en ultralydundersøkelse gjort av en ekspert, dette skal vi gjøre så tidlig som i uke 13 av svangerskapet. I tillegg vil jeg bli tett fulgt opp i henhold til antistoffer mot blodplater. Det vil også bli et planlagt keisersnitt engang i mellom uke 34 og 36.
Kanskje vi får et romjulsbarn?

Det er litt uvirkelig at det ligger et lite foster i magen, tenk at vi fikk det til! Leon skal bli storebror. smiley
Jeg tenker også en del på hvilken risiko vi løper ved å sette et nytt barn til verden. Vi vet ennå ikke om dette barnet vil bli påvirket av mine antistoffer mot blodplater. Jeg er også veldig redd for at det skal skje det samme denne gangen som da jeg gikk gravid med Leon. Jeg fikk morkakesvikt og Leon måtte tas med hastekeisersnitt i uke 30 da han bare var 840 gram. Jeg frykter tanken om et lengre sykehusopphold igjen, spesielt fordi jeg nå har Leon som jeg helst ikke vil være borte fra.

  • Comments(0)//blog.verarubicon.com/#post333