Vera Rubicon

Vera Rubicon

Skriver om verdens tøffeste Leon!

...og vår situasjon med Jacobsen syndrom, Paris-Trousseau syndrom, Cerebral Parese, hjerneblødning og det å være mamma til et funksjonshemmet barn.

Familieterapi

Knuter'n & VeraPosted by Vera Rubicon Fri, March 05, 2010 07:41:10

Vi er bare mennesker med ulik oppfattelsesevne, tanker og følelser. Vi er unike og fantastiske og så utrolig forskjellige!!
Nå snakker jeg om mennesker generelt, men også om oss. Knut-Henrik og jeg er veldig ulike og vi har sjeldent samme oppfattelse av hva vi opplever. Vi er begge fornuftige mennesker og vi har jo alltid rett, så det sier seg selv at vi i stor grad kan finne på å irritere oss over den andre.

Det er her Jarl kommer inn i bildet, vår utrolige familieterapeut! Vi har jevnlige møter hos han uansett om vi har gode eller dårlige dager. Det er bare så deilig å sette av en stund til snakking, fortelle hva vi har på hjertet og selvfølgelig få satt ord på ting som ikke er like bra også. Det er jeg og Knut-Henrik som står for snakkingen, Jarl er mer som et filter, en katalysator og han er så flink til å stille de rette spørsmålene og føre samtalen inn på det som er viktig.
Det er ofte vi går inn til et slikt møte der spesielt jeg er sliten og lei hele opplegget hjemme, på sykehuser, hverdagen etc og etter en time eller to hos Jarl så danser jeg sprudlende ut igjen. Alt er fint og jeg blir til en kvittrende nyforelsket tenåringsjente.. smiley

Nå har vi det for det meste alltid bra og hjemmet vårt er fyllt opp av kjærlighet, men når ting er litt tøft og man er sliten av alt som følger med det å ha et funksjonshemmet barn, så er glasset vårt allerede fyllt og det er lettere å irritere seg over små bagateller.

Det å gå til familieterapeut er gull verdt for vår familie og forhold. Vi er overhodet ikke i en krise i forholdet, men ved å ta seg tid til å snakke ut om ting slik vi gjør, så forebygger vi eventuelle problemer.

Sist vi var hos Jarl og snakket om tanker og følelser og fikk spørsmålet om hva det var som gjorde at vi var så bra sammen, så sa Knut-Henrik høyt og tydelig; "Jeg er vilt forelsket i Vera!" Wow...!! For en fantastisk følelse det var å høre han si det.
Det er helt fantastisk hvordan Jarl klarer å finne frem alt det beste i oss og hvordan vi kan sitte der i bare en time og kjenner hvordan kjærligheten til hverandre brer seg ut i kroppen som en varm sol brer seg ut over en grønn sommereng.

Vi har det godt i vår lille familie. Lykken smiler til oss og vi er velsignet med verdens herligste barn. Vi som alle andre trenger bare et lite spark i rævva en gang i blant. smiley

  • Comments(1)

Fill in only if you are not real

The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.
Posted by andrine Tue, April 26, 2011 22:37:03

hvordan klarte du å få me mannen din til famile terapaut? min nekter å gå:(