Vera Rubicon

Vera Rubicon

Skriver om verdens tøffeste Leon!

...og vår situasjon med Jacobsen syndrom, Paris-Trousseau syndrom, Cerebral Parese, hjerneblødning og det å være mamma til et funksjonshemmet barn.

Gynekolog

Prosjekt babyPosted by Vera Rubicon Tue, March 15, 2011 21:39:08
I dag var jeg hos gynekolog for å se litt nærmere på "Prosjekt baby". Som nevnt tidligere her på bloggen, er det en del faktorer med i bildet som gjør det vanskelig å bli gravid og dette diskuterte vi i dag.
Det at jeg har vært gravid utenfor livmoren tidligere og at jeg bare har en eggstokk gjør det litt komplisert å få dette til spontant. 20 mai i fjor måtte jeg inn på Ahus og operere ut et foster som hadde satt seg i egglederen. Faren for at et nytt foster skal sette seg der igjen er stor, og så har jeg bare denne ene egglederen. Derfor anbefalte gynekologen meg å ikke bli spontant gravid, men heller å vurdere kunstig befruktning. Han tok en ultralyd i dag og kunne se at det lå flere egg i eggstokken og det er derfor mulig å ta ut et egg.

Vi snakket også om mitt problem med antistoffer mot blodplater og at det kan være en stor risiko for både meg og en eventuell ny baby. Resultatet av denne legetimen er at vi sitter igjen med et stort valg om å bli gravid og å velge oss et barn til som kan bli påvirket av mine antistoffer mot blodplater. Det er også både vondt og leit å få alt dette bekreftet igjen. Selv om jeg har visst om disse komplikasjonene lenge, så ble jeg skikkelig lei meg da det på nytt ble konstatert. Jeg hadde vel av en eller annen grunn håpet at dette hadde blitt bra og at gynekologen skulle si til meg at det ikke var noe i veien med meg. Jeg fantaserte til og med at han skulle si til meg at jeg allerede var gravid og at fosteret lå der det skulle. Selvfølgelig var jeg ikke det.

Jeg felte et par tårer i bilen på vei hjem for å hente Leon i barnehagen, deretter skjerpet jeg meg og var hyggelig og snakket med alle jeg traff i barnehagen. Hodepinen kom raskt etter at jeg kom hjem og da Leon sovnet, la jeg meg på sofaen og sov et par timer. Jeg våknet med den samme triste følelsen som da jeg la meg og resten av kvelden har gått med på å diskutere for og i mot med Knut-Henrik. Han har veldig lyst på et barn til han også, men han er også redd for at det skal skje både meg og det nye barnet noe.

Vi har Leon, vårt stjernebarn. Og et alternativ er å være fornøyd med det og prise oss lykkelig for at vi klarte å lage ett barn. På en annen side så kan det gå helt fint å lage et barn til med kunstig befruktning også, men det har vi ingen garanti for. Og jeg er hundre prosent sikker på at jeg vil få dårlig samvittighet for resten av livet dersom jeg får et barn til med lave blodplateverdier og hjerneblødning når jeg i utgangspunktet vet at det kan være en fare for dette.

Det koster en del penger å utføre en kunstig befruktning også, men det tenker vi ikke så mye over. Det koster uansett mye penger å ha barn og vi er villige til å investere i barna våre. For å se litt anderledes på det, så investerer vi allerede mye mer penger i bilene vi har kjøpt oss... Det å bruke penger på barna er derfor ikke et vanskelig valg å ta. Da får vi huslån, billån og barnelån. smiley

Vi har fortsatt ikke bestemt oss helt for hva vi skal gjøre, men vi ble enige om å finne litt mer ut om hvilke oppfølginger jeg vil få under et eventuelt svangerskap og i hvilken grad det går an å forebygge for antistoffene mot blodplater. Jeg får ringe fastlegen i morgen og forhøre meg litt.

  • Comments(0)

Fill in only if you are not real

The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.