Vera Rubicon

Vera Rubicon

Skriver om verdens tøffeste Leon!

...og vår situasjon med Jacobsen syndrom, Paris-Trousseau syndrom, Cerebral Parese, hjerneblødning og det å være mamma til et funksjonshemmet barn.

17 uker

Prosjekt babyPosted by Vera Rubicon Wed, August 24, 2011 14:53:07
Nå er jeg inne i den 17 uken i svangerskapet allerede. Babyen vokser som den skal og magen min ser ut som om jeg har kommet godt over 17 uker...
Om en uke skal jeg på den ordinære ultralyden og da vil vi mest trolig få vite kjønnet på babyen også. Gjett om jeg er spent!

Jeg blir tett fulgt opp på Ahus i forbindelse med diabetes og er til kontroll hver fjortende dag, i tillegg blir jeg fulgt opp på Riksen på grunn av at jeg hadde kraftige antistoffer mot blodplater da jeg gikk med Leon.
Nå er det blitt tatt blodprøver for å se hvordan dette ligger an og svaret vil jeg få i neste uke. Det ble også funnet ut at jeg ikke hadde de vanligste antistoffene som 2% av befolkningen kan ha, jeg har den sjeldne typen HLA antistoff. Og jeg som trodde at det var sjeldent da det gjaldt bare 2%...!
Det blir derfor tatt forhåndsregler da babyen blir født. Det blir et planlagt keisersnitt omtrent 4 uker før termin og babyen vil få overføring av blodplater så fort den er ute av magen. Kontrollene vil også bli mer hyppige når terminen nærmer seg, slik at legene kan følge ekstra godt med og være forberedt.
Svangerskapet har fått betegnelse som høyrisikosvangerskap.

Tankene mine om dagen er litt opp og ned. Noen ganger glemmer jeg nesten at jeg er gravid, mens andre ganger lurer jeg på hva slags risikosport vi driver med. Tenk om vi får et barn til med en hjerneblødning? Eller tenk om alt skal være helt normalt?
Det hjelper ikke noe særlig at formen er heller laber om dagen heller. Jeg gikk fra å være umåtelig kvalm til å bli kjempe tung med hjertebank og kortpust, med bare et par uker opphold imellom.
Det er slitsomt allerede nå og jeg lurer på om noe av det som plager meg bunner i min redsel for det som kan skje. Jeg sitter og kjenner på hjertet mitt og føler at det øker i tempo, helt til jeg er overbevist om at jeg har fått alt for høyt blodtrykk og at noe er galt med babyen.

Mest av alt tenker jeg at det kommer til å gå bra!


Her er første bilde av min andre baby. Dette ble tatt i uke 15, og her ser dere hode, øyne, nese, hake og en hånd. Jeg synes dette er kjempe gøy, for det ser ut som om babyen hytter med neven til oss! :)

  • Comments(1)

Fill in only if you are not real

The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.
Posted by Andrine Wed, August 24, 2011 15:16:20

Dette vil komme til å gå bra vet du vera:) er sjeldent at det samme vil skje igjen.

Derfor fikk vi tatt nye blodprøver av victor andre' som nå er 7mnd-er og det viste seg at han hadde 46XY celler og alle normale funn:) så bare tenk positivt fremover:) klem